top of page
Search

Prieskum - Vyhadzovanie potravín

Updated: May 24, 2020

Naozaj študenti vyhadzujú toľko potravín? Čo sme spravili pre to aby sme predišli teomuto plýtvaniu? Podarilo sa nám to?


Od októbra do februára sa konal na našej prieskum. Išlo o to, aby sme zistili ako veľmi žiaci našej školy plytvajú potravinami a ako veľmi budú ochotní svoje konanie zmeniť po tom, ako ich na to upozorníme. Keď sme prvý krát vykonali prieskum, boli sme mierne sklamané, nečakali sme, že sa až také veľké množstva jedla u nás na škole vyhodí. Informácie sme zbierali takmer 3 mesiace, zistili sme že väčšinou žiaci vyhadzujú nedojedené bagety, zhnité ovocie alebo zeleninu.
















Po vyzbieraní týchto informácií nás čakalo 2. kolo. Ale ešte pred tým ako sme znovu začali kontrolovať množstvo vyhodených potravín, čakala nás ešte jedna úloha. Museli sme žiakov/študentov oboznámiť s tým, že sa snažíme znížiť počet vyhadzovaného jedla a zároveň ich teda požiadať aby túto našu výzvu dodržiavali, spravili sme to pomocou plagátov na nástenke kolégia zelenej školy, pri bufete. 2. kolo teda mohlo začať a pomocou vysielania plagátov na telkách, ktoré sa nachádzajú na každom poschodí našej školy.

Autor: Aďa Vančová, 2020

8 views0 comments
bottom of page