top of page
Search

Zerowaste týždeň

Ďaľší týždeň a zároveň posledný v tomto školskom roku sme venovali tématike Zerowaste... zatiaľ len okrajovo ale plánujeme sa k tejto téme určite vrátiť.


Nakupovanie:

Zerowaste nákup začína už doma, kedy si napíšeme nákupný zoznam.

Prečo nákupný zoznam? Veľakrát sa stane, že človek ide do obchodu hladný a nakúpi zbytočne veľa, anjmä toho, čo vo finále nežúžitkuje a to následne skončí v koši. Aby sme v takomto prípade predišli zbytočnému vyhadzovaniu napíšeme si zoznam. Zoznam je potrebný najmä pri pokročilom ZW nakupovaní a to pri bezobalovom. Človek sa pred takým nákupom pripravuje úplne inak. Umýva nádoby na múku či ovsené vločky, berie nádoby na prací gél a aj na olej. Pokiaľ sa však necítite hneď na takýto spôsob nakupovania, máme tu pre vás rôzne tipy ktoré nájdete vo videu nižšie.. :)


Upratovanie:

Dá sa to aj bez chémie a nadmerného počtu fliaš. Je priam čarovné ako vám dokonca aj len jeden prostriedok dokáže vyčistiť kúpeľnu, wc a dokonca aj kuchyňu. O takýchto zázračných prostriedkoch a pomocníkoch, ktorí vám pomôžu pri upratovaní sa dozviete opäť vo videu, ktoré vás odkáže aj na článok, v ktorom sme odporučili ďaľšie články o tejto problematike.



Dúfame, že vás aj tohto týždňová výzva zaujala a tešíme sa na vás v novom školskom roku!

Predsedníčka kolégia

Sofia Šuranská, II.B

3 views0 comments
bottom of page